ALA skolotāju konference Denverā

Denveras Latviešu baznīca un biedrības nams
Skolotāju konference Denveras Latviešu baznīca un biedrības namā

No 9. līdz 10. septembrim noritēja ALA Izglītības nozares rīkotā skolotāju konference Denveras Latviešu baznīcas un biedrības namā. Konferencē piedalījās latviešu diasporas skolotāji no Kalifornijas līdz Ņujorkai, tā skaitā arī Kursas direktore Indra Ekmane.

Dalībnieki iepazīstināja klātesošajiem ar savām skolām, kā arī pārrunāja veiksmes un izaicinājumus, kurus skolas sastapa ikdienā. Liela iedvesma ieguva no trījām Dacēm un viena Kristīna, kuras vadīja konferences lekcijas. Kristīna Putene no Ņudžersijas latviešu skolas diskutēja mācības stundas ar diferencētas valodas līmeņiem, bijusī izglībības nozares vadītāja Dace Copeland pastāstīja par jauno LIX latviešu gramatu lasmības projekta, un Dace Mažeika, filoloģe un PBLA Izglītības padomes locekļā, iepazīstināja skolotājiem ar bagāto latviešu valodas materālu klāstu, kas pieejams tiešsaitē. Pedegoga Dace Anstrate bija atlidojusi no Jelgavas, lai dalītos ar savu metodiku mācoties latviešu valodu, kā arī iepriecināt dalībniekus ar praktiskām nodarbībām, izglītojošām spēlēm, un fizminutēm.

Kursas absolventi
Kursas absolventi: Mac. Mārtiņš Rubenis un ALA Izglītības nozares vadītāja Andra Zommere

Visi priecājas par iespēju tuvāk iepazīties ar Denveras latviešu kopienu un latviešu skoliņu, kas sagādīja gan naktsmājas, gan maltītes dalībniekiem. Pēc konferences norisēm, dažas laimīgās izmantoja iespēju izbraukt uz kalniem mac. Mārtiņa Rubeņa pavadībā — Kursas absolvents. Sastopami bija vairāki Kursas bijušie dalībnieki — mac. Helēna Godiņa, kā arī Andra Zommere, ALA Izglītības nozares vadītāja un varena konference rīkotāja! Konference sekmīgi noritēja, dalībnieki devās mājās ar jauniem mācību materiāliem un kontaktiem, kā arī iedvesmu un enerģiju. Kursā konferences ietekmes būs redzamas nākošājā vasarā, bet līdz tam, novēlām visām latviešu skolām veiksmi jaunajā mācību gadā!

Atbalss ezera ekskursija
Atbalss ezera (Echo Lake) ekskursija

 

Direktore Indra Ekmane "Atbalss ezera" (Echo Lake) ekskursijā.
Direktore Indra Ekmane “Atbalss ezera” (Echo Lake) ekskursijā.