Kursas 2021.g. pārskats

Pēc gada karantīnā un pie ekrāniem, tāds prieks mums ir bijis pavadīt vasaru kopā Kursā! Satikām vecus un jaunus draugus, un veidojām brīnumainu vasaru — tādu, kuru var piedzīvot tikai Kursā.

Mācību programma ir bijusi bagāta. Integrētā latviešu valodas klasē ieraudzījām, sadzirdējām un izgaršojām Latviju ar video ceļojumiem pa Latvijas novadiem. Vēsturē pārrunājām zemtekstu literatūrā, muzikā un teātrī ­— no 1905.g. Aspazijas “Sidraba šķidrauts” un 1914.g. Raiņa “Daugava” līdz 1967.g. “Četri balti krekli,” 1971.g. Māra Čaklā “Lilioma dziesma” un 2005.g. Zigfrīda Muktupāvela “Dziesma, ar ko tu sāksies?”. Dzīves mācības klasē pārdomājām dienas jautājumu un iedziļinājāmies savās domās, izjūtās. Latviskās gadskārtas stundās svinējām Meteņus, Lieldienas, Jāņus un Ziemassvētkus. Pārrunājām saules un gada simbolus, kā arī daudz pārdomājām šo svētku saistību un būtiskumu mūsdienās.

Interešu grupās strādājām ar mālu, spēlējām kokli, kalām rotas, zīmējām portretus, pētījām apkārtnes dabu, pinām dažādus rokdarbus, spēlējām šahu un veidojām atmiņu grāmatas.

Mūzikas stundās mācījāmies par latviešu krustabas tradīcijām — ļoti piemērota tēma šajā atdzimšanas gadā. Tautas dejās lecām polku, prasme, kas labi noderēja danču vakarā. Vasaras lielākais projekts bija krustabas programmas filmēšana katru nedēļas nogali. Filma drīzumā būs pieejama Kursas YouTube lapā.

Vakara nodarbības bija dažādas ­— karoga zagšana, tautas bumba, cilvēku tēlošana, krūzes spēle, kā arī Kursīno un (bez)talantu vakari. Tikāmies iknedēļas “glaunajās vakariņās” ar jūrmalas, dvīņu un identitātes zagļu tēmām. Kā arī nevarēsim aizmirst balles: Monohromu nakts, desmitgades, un vienreizējo “Meža Rāves”.

Nedēļu pabeidzām ar klusiem meditācijas vakariem, lai pirmdienās varētu visu sākt no jauna.

Esam pateicīgi par mūsu izveidoto Kursas burbuli un nevaram sagaidīt atkal tikties nākamgad!