Atmiņas: ‘Kursa ir maģiskā vieta’

Vēlos iesākt ar lielu paldies visiem, kuri man palīdzēja četras nedēļas apmeklēt Kursu 2017.gadā. Četru nedēļu laikā iemācījos daudz vairāk runāt latviski nekā biju domājis iespējams un veidoju atmiņas kuras paliks uz mūžu mūžiem. Kursa noteikti ir maģiskā vieta, un esmu tik laimīgs, ka man bija iespēja šogad atgriezties.

Viena no vismīlākām lietām Kursā ir mūzika; man ikdienas dzīvē reti gadies iespēju dziedāt latviski – Kursā, dziesmas no manas kultūras visu laiku ap mani mīt. Varat prasīt ikvienam: vienīgā laikā kad nedziedēju bija tad, kad gulēju vai bāzu muti pilnu ar fenomenālo Kursas ēdienu.

Teicu pirms gada un vēl reiz atkārtošos — skābeņu zūpa ir labāka lieta ko esmu sastapis. Un tas ir tikai sākums, no pīrāgiem līdz pankūkām, viss garšo itkā būtu sagatavots paradīzē. Esam ļoti laimīgi, ka virtuvē strādā tik čaklas rokas. Stereotips par neēdamo nomentes ēdienu šeit neattiecas.

Esmu tik ļoti laimīgs, ka man bija tik fantastiskā pieredze šovasar, un ceru, ka man būs tada paša iespēja atgreizties Kursā 2018.gadā. Vēlreiz paldies Oregonas Latviešu biedrībai, Amerikas Latviešu apvienībai un mana lieliskā ģimene, ka Kursa man ir kļuvusi par īstenību.

— Caleb, 17
Portlande, Oregona