Atmiņas: Manas 4 nedēļas ,Kursā’

Erlands un Caleb uzstājas talantu vakarā.

Tā aizies gadi, aizies dienas,
Tā aizies viss, kas kādreiz bijis skaists.
Bet pāri paliks atmiņās tik viens-
Visskaistākais ir tomēr „KURSAS” laiks.

Mani sauc Erlands un es esmu no Latvijas-Liepājas, mācos Liepājas Mūzikas Mākslas un Dizaina Vidusskolā 1. kursā. Jau otro gadu pēc kārtas apmeklēju nometni ,,Kursa”. Šis gads bija atšķirīgs no pagājušā ar to ka šogad bija 4 nedēļas ko pavadīt nometnē ,,Kursa”, tas ļāva vēl tuvāk iepazīt viens otru un izbaudīt apkārtni.

Kursa ir īpaša ar savām tradīcijām un kultūru, galda dziesmām, karoga pacelšanu, tautas dejām, dzejoļu vakariem un protams pekstiņiem. Nometne vienmēr ir ar noteiktu mērķi, ar konkrētiem uzdevumiem un tā ir vērsta uz produktīvu galarezultātu, īstenojot aizraujošas nodarbības. Tāda ir arī ,,Kursa” ar saviem mērķiem – papildināt latviešu valodas vārdu krājumu, izprast savas nacionalitātes kultūru un tradīcijas. Pavadot otro gadu Kursā esmu sapratis, ka tās ir manas otrās mājas ar lielu ģimeni, kurā pilnīgi ikviens ir īpašs un unikāls.

Es esmu ļoti pateicīgs latviešu sabiedrībai Sietlā un Bellevue Liepājas māsas pilsētām par iespēju man apmeklēt Kursu un protams arī Indrai Ekmanei, kura bija pretim nākoša un palīdzēja man. Es vēlu jums visiem visu to labāko un ceru Kursas gaitas nekad nebeigsies. Uz tikšanos nākamgad.

Erlands
16 g.v. | Liepāja, Latvija