Skolēnu pieredzes: Paldies Oregonas Latviešu beidrībai!

Sveiki Zommere kundze un Oregonas Latviešu biedrība!

Vēlos iesākt vēstuli pasakot paldies par stipendiju, kas man palīdzēja piedalīties Kursā. Brīnos par to, cik daudz iemācījos četru nedēļu laikā! Pirmajās dienās, iemācījos pamatu frāzes, piemēram: “Ka Tev iet?” (uz ko parasti atbildēju “labi”), “Cik Tev gadu?” un “Ka Tevi sauc?” Es arī iemācījos latviešu alfabētu un ko nozīmē garumzīmes. Vēlāk ierakstīju iemācītos vārdus savā vārdnīcā, un esmu gandarīts ziņot, ka — kaut gan man ir garš ceļš priekšā — mans latviešu vārdu krājums ļoti paplašinājās Kursas laikā.

Līdz ar runāšanu, rakstīšanu un lasīšanu latviešu valodā, mēs arī daudz ko iemācījāmies par latviešu kultūru. Man ļoti iespaidīgi bija visi latviešu svēkti, kuri tiek svinēti, piemērām ziemas un vasaras saulgriežu laikos. Arī iemācījos par latviešu tautas tērpiem, dziesmām un dejām. Mans tētis saka, ka esmu kļuvis par diezgan labu polkas dejotāju! Rotkalšanas un rokdarbu klasēs iemācījos latviešu zīmes un viņu nozīmes. Arī daudz ko iemācījos par Latvijas vēsturi pirms Latvija bija neatkarīga. Tādēļ tagad saprotu, ko nozīmē būt latvietim. Tas nozīmē, ka neatkarīgi no tā, kas notiek valstī, vienmēr tā ir jāaizstāv ar lepnumu un nekad nedrīkst padoties.

Kā kopsavilkums — man patika Kursa visumā! Četras nedēļas, kuras es tur pavadīju, bija no labākājām manā dzīvē. Tādēļ, ka Kursa bija tik apbrīnojuma, un tādēļ, ka vēlos mācīties vairāk par savām saknēm, ceru atgriezties nākamās trīs vasarās un absolvēt. Paldies vēlreiz par brīnišķīgo iespēju šovasar piedalīties.

Patiesā cieņā,

Connor
15 g.v. | Kalgarija, Kanāda

Pancakes in the Park
Connor and Dina dance with their classmates at the Pancakes in the Park event hosted by the Shelton Kiwanis Club.